Zoeken

Marokkaanse HSL klaar in 2018

1 januari 2016 - 21:15 - Economie

©

De Marokkaanse hogesnelheidslijn tussen Tanger en Casablanca zal ten laatste in 2018 beginnen rijden. Dat meldt onderminister Najib Boulif van Vervoer.

Boulif verklaarde dinsdag in het parlement dat de aanlegwerken tot 70 procent gevorderd zijn. Hij vertelde tevens dat Marokko eerste is in Afrika en de Arabische wereld en 55e wereldwijd is wat betreft spoorweginfrastructuur.

De aanlegwerken van een HSL-lijn waren in 2011 door Koning Mohammed VI gelanceerd in het bijzijn van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy en de Saoedische Prins Moekrin bin Abdoel Aziz Al-Saoed. De trein moest volgens planning in 2015 beginnen rijden maar de inhuldiging werd met twee en vervolgens met drie jaar uitgesteld. Minister Aziz Rebbah van Infrastructuur en Vervoer vertelde toen dat het uitstel te wijten was aan de trage onteigening van de gronden.

De hogesnelheidslijn zal Tanger en Casablanca in 2:10 uur verbinden tegen bijna 5 uur nu. De kosten van het project werden geraamd op 20 miljard dirham, maar de HSL zal naar verwachting een groter budget vergen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team