Zoeken

Marokkaanse douane nam 50.000 euro in beslag van Franse international Karim Benzema

22 oktober 2018 - 14:40 - Sport

©

Karim Benzema is vorige week in opspraak gekomen na een aangifte tegen leden van zijn familie voor een poging tot ontvoering. De zaak zou betrekking hebben tot een geldbedrag van 50.000 euro die door de Marokkaanse douane op de luchthaven van Marrakech in beslag werd genomen.

Een zekere Leo D’Souza diende op 8 oktober een klacht in voor "poging tot ontvoering en gijzeling". Deze poging zou de dag ervoor, net na een wedstrijd tussen PSG en Olympique Lyonnais, hebben plaatsgevonden.

Volgens Médiapart stelt D’Souza dat hij tijdens de ontvoeringspoging de Franse international Karim Benzema achterin de auto waarin de vermeende daders zaten, te hebben gezien.

De 50.000 euro waarover heel deze zaak gaat zou door een sponsor aan Karim Benzema zijn betaald na een bezoek aan Marokko. Volgens D’Souza werd het geld op de luchthaven van Marrakech in beslag genomen. Benzema en zijn omgeving zijn er echter van overtuigd dat hij het geld voor zichzelf heeft gehouden.

Het parket van Parijs heeft een onderzoek geopend voor poging tot afpersing. De aangifte is gericht tegen een zekere Smaïne T. Op social media verklaarde Benzema dat de politie al heeft bevestigd dat hij niet in de auto zat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team