Zoeken

Marokkaan ontsnapt uit Belgische gevangenis met ladder

1 maart 2017 - 13:10 - Wereld

©

Mustapha Iken is een bekende Belgisch Marokkaanse crimineel. Hij werd voor ruim zestig criminelen feiten en gewapende overvallen veroordeeld. Hij ontsnapte zondag op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Lantin in Luik.

De 30-jarige gevangene zat sinds 2009 in de gevangenis van Lantin waar hij een straf van 10 jaar moest uitzitten. Iken werd in het verleden al vijf keer veroordeeld voor diefstallen met geweld.

Zondagnamiddag ontsnapte hij met de hulp van zeker drie gewapende handlangers. De ontsnapping was goed voorbereid. Auto’s werden in brand gestoken om de doorgang van politiewagens onmogelijk te maken volgens een gerechtelijke bron. Zijn vrienden knipten vervolgens een gat in de omheining en gooiden een touwladder naar beneden. Iken bevond zich op dat moment op het buitenterrein van de gevangenis. Hij klom via de ladder door het gat in de hek en vluchtte met zijn handlangers in een auto.

België beschouwt Mustapha Iken als gevaarlijk en heeft internationaal alarm geslagen. Iken is waarschijnlijk gewapend. Wie informatie heeft over de voortvluchtige kan naar het nummer 0800/30 300 bellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team