Zoeken

Marokkaanse celebrities slachtoffer chantage op Facebook

2 augustus 2019 - 17:30 - Marokko

©

Meerdere bekende Marokkanen zouden het slachtoffer zijn geworden van een Facebook-pagina in Marokko waarop regelmatig info’s en beschuldigingen worden gepubliceerd.

De politie kreeg in de afgelopen weken meerdere klachten binnen. Pas toen een bekende Marrakchi aangifte deed omdat foto’s van zijn vrouw op de pagina waren gepubliceerd, werd een onderzoek ingesteld.

Volgens Assabah heeft Mohamed Madimi, voorzitter van de mensenrechtenorganisatie CNDH, ook op de zaak gereageerd door een klacht in te dienen bij de voorzitter van het Openbaar ministerie, Mohamed Abdennabaoui. De eigenaars van de pagina publiceerden namelijk ook foto’s van vier advocaten van de organisatie en van hun familieleden. Bij de foto’s werden ernstige beschuldigingen geuit.

Madimi overhandigde ook bewijsmateriaal aan de politie, waaronder documenten en cd’s met video’s en foto’s van de slachtoffers die op de pagina werden gepubliceerd. Over de slachtoffers zelf is bijna niets bekend. Het enige wat wordt vermeld is dat acht van hen in Rabat, Casablanca, Marrakech en Agadir wonen.

De maker van de pagina zou een jonge ondernemer zijn wiens bedrijf in Rabat onlangs failliet is gegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team