Zoeken

Marokkaans-Senegalese voetballer weigert selecties om ouders niet te kwetsen

17 maart 2015 - 20:39 - Sport

©

Lazio-verdediger Abdoulay Konko heeft uitnodigingen van de nationale selecties van Marokko en Senegal geweigerd om spanningen binnen zijn familie te vermijden.

De profvoetballer heeft een ​​Senegalese vader en een Marokkaanse moeder en heeft de nationaliteiten van beide landen en van Frankrijk, waar hij geboren is.

"Ik werd gebeld door Marokko en Senegal, maar ik heb beleefd geweigerd omdat ik mijn ouders niet wou kwetsen door het een of het ander land te kiezen", aldus de speler in een interview met BBC. Konko blijft liever ’neutraal’ om zich beter zich beter te concentreren op zijn clubcarrière.

"Als ik Senegal had gekozen, zouden de fans in Marokko mijn beslissing hebben afgekeurd, en hetzelfde zou zijn gebeurd met de Senegalese fans. Dit is een situatie waarin niemand wint." De speler zegt nog nooit spijt van zijn beslissing te hebben gehad.

Konko werd in Marseille geboren en kan dus ook voor Frankrijk spelen. Velen denken dat hij de Marokkaanse en Senegalese selecties weigerde in afwachting van een oproep van het Frans elftal. Volgens de speler is dat echter "absoluut onwaar".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team