Zoeken

Delegatie Marokkaans leger bezoekt NAVO in Brussel

24 juni 2019 - 13:22 - Marokko

©

Een delegatie officiers van het Marokkaans leger heeft op 17 en 18 juni 2019 een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel.

Volgens een verklaring van de NAVO werd de Marokkaans delegatie door de verantwoordelijken van de Divisie Politieke Zaken en Veiligheidsbeleid ontvangen.

De verantwoordelijke voor de regio Midden-Oosten Noord-Afrika van de divisie gaf een overzicht van de samenwerking van de NAVO met de landen die zich hebben aangesloten bij het samenwerkingsplatform Mediterrane Dialoog. Marokko behoort sinds februari 1995 tot deze landen, net zoals Israël, Egypte, Mauritanië, Tunesië en Jordanië.

Jan Kazimierz Toft, directeur van de divisie Defensie bij de NAVO, ontving eveneens de delegatie van de Royal Armed Forces en sprak over de militaire samenwerking van zijn organisatie met de partnerlanden.

Tijdens het tweedaagse bezoek van de Marokkaanse officiers werden ook gesprekken gehouden over de huidige politieke kwesties met betrekking tot de NAVO en het programma "Science for Peace and Security".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team