Zoeken

Marokkaans dorpje krijgt hulp van Franse stad

25 januari 2021 - 18:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse dorp Talaat, vlakbij Agadir, heeft medische benodigdheden gekregen van verenigingen uit de Franse stad Montpellier.

Het dorp heeft een nieuwe ambulance en rolstoelen gekregen. De Franse hulporganisaties zijn blij dat de benodigdheden Talaat hebben bereikt, meldt Actu.

De vereniging Énergie Paillade in Mosson-la Paillade heeft een inzamelingsactie gehouden voor het Marokkaanse dorp. Verschillende samenwerkingsorganisaties in Spanje en Italië hebben ook een bijdrage geleverd. Ze wilden een privé ambulance doneren aan een verlaten gebied in het zuiden van Marokko.

"De ambulance en de rolstoelen zijn bedoeld om zieken en gewonden te vervoeren in Talaat. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is in Errachidia, ongeveer 200 kilometer van het dorp vandaan. Het duurt vier uur om daarnaartoe te gaan en vier uur om terug te komen," meldt een woordvoerder van de hulporganisatie.

De bedoeling van de organisatie is om mensenlevens te redden. Zij willen een dorp dat duizenden kilometers van hen vandaan ligt, helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team