Zoeken

Marokkaan Selim Arik is Mister Frankrijk 2016 (foto’s)

9 maart 2016 - 20:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De Frans Marokkaanse Selim Arik is dinsdag tot Mister Frankrijk 2016 verkozen. Hij nam het op tegen vijftien andere kandidaten.

Selim, 22, begon slechts enkele maanden geleden als model te werken. De jonge Marokkaan vertelt dat zijn broer hem heeft aangemoedigd om zich kandidaat te stellen voor Mister Frankrijk.

Selim is een professionele bokser en bokscoach. Zijn vader was bokskampioen van Afrika en vocht onder de vlag van Marokko. Hij plaatste zich zelfs voor de Olympische Spelen in 1985. Nog voor zijn vader was Selim’s grootvader de allereerste coach van het Marokkaans boksteam.

Over zijn deelname aan Mister Frankrijk 2016 zegt Selim dat zijn omgeving er niet echt in geloofde. "Ze waren verdeeld. De bokswereld is een mannenwereld. Mensen kunnen daarom gemakkelijk vooroordelen hebben over dit type wedstrijden. Sommigen beschouwen het als iets voor vrouwen of verwijfde mannen. Het voelde als mijn taak om deze clichés te doorbreken. Ik heb me bewezen in de ring en nu ook in deze sector. Ik ben er blij om."


Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team