Zoeken

Marokkaan Mohamed Raissi vervolgd voor spionage in Algerije

9 januari 2014 - 20:34 - Wereld

©

Mohamed Raissi, een 48-jarige Marokkaan uit Nador, werd vorige week in de Algerijnse stad Annaba gearresteerd. Hij wordt van spionage-activiteiten verdacht.

Raissi werd in de loop van vorige week door de luchthavenpolitie van Annaba opgemerkt toen hij een vlucht van Air Algérie naar Turkije wilde nemen. Uit angst te worden gearresteerd, vluchtte Raissi, zijn paspoort en bagage achterlatend, schrijft Al Khabar .

Een dag later werd hij gearresteerd en 72 uur lang ondervraagd door de Algerijnse politie. In zijn spullen werden blanco Marokkaanse en Algerijnse identiteitspapieren gevonden, samen met valse stempels van staatsdiensten van beide landen.

In zijn bagage werden ook CD’s en USB-sleutels gevonden, met informatie en filmpjes van diverse recente protestacties in Algerije.

Afgelopen juni waren ook al drie Marokkanen verdacht van spionage voor Israël in Algerije aangehouden. Alle drie werden aangeklaagd voor het lekken van ’strategische informatie’ over Algerije aan de Israëlische geheime dienst Mossad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team