Zoeken

Marokkaan in Frankrijk redt meisje dat van 5e verdieping viel

27 november 2017 - 20:55 - Marokkanen in het buitenland

©

Een echte held. Rachid, conciërge van een appartementsgebouw in het Franse Nemour, slaagde erin met een aantal andere mensen een driejarig meisje te redden dat van de vijfde verdieping was gevallen.

De 59-jarige man van Marokkaanse afkomst werd door een vrouw gewaarschuwd toen hij een lokaal kuiste. "Ik was een lokaal aan het opruimen toen een dame aan kwam rennen. Ze vertelde me dat een klein meisje van een balkon dreigde te vallen in het gebouw met 9 verdiepingen. Ik rende ernaar toe.", vertelde Rachid aan Le Parisien.

Ter plaatse waren al meerderen mensen aanwezig. Volgens Rachid was het een hel. Iedereen riep en schreeuwde. "Gelukkig slaagde een buurtanimator erin om de mensen te kalmeren. Eén persoon viel zelfs flauw. Ik zag mensen hun armen uitreiken om haar op te vangen als ze viel!"

Een bewoonster gaf hen vervolgens een grote deken om het meisje op te vangen. "Het meisje liep toen achteruit en sloeg met één been over de balustrade. Haar been sleepte haar mee. De val was brutaal. We waren allemaal op onze knieën. De brandweermannen namen het onmiddellijk over. Aan ons werd gevraagd om haar niet aan te raken."

Vandaag doet het meisje het veel beter. Ze komt ervan af met een breuk maar verkeert niet in levensgevaar. De moeder, die niet aanwezig was op het moment van het incident, werd door de politie gehoord en vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team