Zoeken

Marbouh is knapste ezel van Marokko

29 mei 2013 - 15:18 - Marokko

©

Marbouh werd tijdens het Beni Ammar Festival van Zerhoun nabij Meknes, uitgekozen tot knapste ezel van Marokko voor het jaar 2012. Het dier werd voor 30.000 dirham verkocht, waardoor hij de duurste Marokkaanse ezel allertijden is geworden. De tweede en derde plaats werden toegekend aan de ezels Shahrukh Khan en Cristiano Ronaldo.

Marbouh werd door een arme drager verkocht. Bij zijn nieuwe eigenaar leidt het dier een zacht leven op een grote boerderij. Mohamed Belemou, dichter, journalist én organisator van het Beni Ammar festival, vertelde ons dat Marbouh is aangekomen en nog knapper is geworden. Van 5 tot 8 juli neemt Marbouh opnieuw deel aan het festival, waarbij hij zijn titel van knapste ezel zal moeten verdedigen.

"Als kind groeiden we op met ezels, zij maken deel uit van de familie. Daar komt het idee van een ezelscarnaval te organiseren tijdens het festival, dat in 2001 werd opgericht", aldus Belemou.

Naast een schoonheidswedstrijd en een ezelsrace, vinden jaarlijks diverse culturele en artistieke activiteiten plaats tijdens het festival. De organisators willen dit jaar bewust maken op de voordelen van ezelsmelk en kaas.

Tot een tiental jaar geleden was Marokko de grootste exporteur van ezels in de wereld. De belangrijkste rassen in Marokko zijn de Catalaan- en Poitevines-ezels. Op heden telt Marokko naar schatting 962.000 ezels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team