Zoeken

Levenslang voor man in Marokko die vrouw verbrandde om weigeren tweede vrouw

18 mei 2015 - 21:30 - Marokko

©

De rechtbank in Tanger heeft een man tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor het levend verbranden van zijn vrouw. Het slachtoffer weigerde dat hij met een tweede vrouw zou trouwen.

Op 21 januari sloot de 33-jarige man zijn vrouw in het huis op. Hij stak de woning in brand en liep weg met zijn drie kinderen. Zijn 12-jarige zoon vertelde echter alles aan de politie en verklaarde herhaaldelijk dat zijn vader met opzet had gehandeld.

Onderzoek toonde later aan dat de man met een tweede vrouw wilde trouwen. Omdat zijn eerste echtgenote haar goedkeuring weigerde te geven, besloot hij te scheiden. Hij had er echter de financiële middelen niet voor en begon daarom zijn vrouw te mishandelen, in de hoop dat zij zelf een scheiding zou aanvragen. Toen dat ook niet lukte vermoordde hij haar.

In Marokko mag een man een polygaam huwelijk aangaan. Hij moet echter de goedkeuring hebben van zijn eerste en eventueel tweede en derde vrouw hebben. Vorig jaar waren polygame huwelijken goed voor 0,3% van alle huwelijken in het land.

Het debat over polygame huwelijken laaide onlangs weer op in Marokko, als gevolg van de liefderelaties tussen twee (nu ex) ministers. Elhabib Choubani was Soumia Benkhaldoun samen met zijn eerste vrouw ten huwelijk gaan vragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team