Zoeken

Kraanongeval Mekka: miljoen rials voor slachtoffers

17 september 2015 - 20:54 - Wereld

©

De Saoedische autoriteiten hebben aangekondigd dat de familie’s van alle dodelijke slachtoffers van het kraanongeval in Mekka een financiële hulp van 1 miljoen rials (234.000 euro) zullen ontvangen.

De beslissing werd door Koning Salman genomen. Ook gewonden die een levenslange handicap opliepen zullen 1 miljoen rials ontvangen. De andere gewonden krijgen elk 500.000 rials.

Naast deze hulp werden twee gezinsleden van de dodelijke slachtoffers als eregasten uitgenodigd voor de Hadj. Mensen die dit jaar niet kunnen komen, worden volgend jaar opnieuw uitgenodigd.

Er werden bovendien maatregelen getroffen om sneller visa toe te kennen aan familieleden van gewonden die momenteel in Saoedische ziekenhuizen worden verzorgd zodat ze hen kunnen bezoeken.

Bij de val van een bouwkraan eind vorige week zijn 107 pelgrims omgekomen, waaronder een Marokkaan. Ruim 400 mensen raakten gewond, ook meerdere Marokkanen. Begin deze week had Koning Salman besloten de Bin Laden groep die de werken uitvoert bij de grote moskee van Mekka in de toekomst geen aanbestedingen meer toe te kennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team