Zoeken

Zoveel kostten de protesten in Al Hoceima aan de politie

14 juni 2017 - 18:50 - Marokko

©

De interventies van de politie tijdens de demonstraties van de afgelopen maanden in de regio van Al Hoceima hebben materieel maar ook op menselijk niveau veel gekost.

De DGSN heeft deze week in een verklaring gereageerd op de vele kritiek op het strenge optreden van sommige agenten. De afdeling geeft toe dat sommige protesten « gevaarlijk escaleerden waardoor de veiligheid van de agenten werd bedreigd, wat leidde tot gewelddadige demonstraties ».

Volgens de DGSN gebruikten sommige demonstranten Molotov cocktails en messen en werden agenten herhaaldelijk met stenen bekogeld. Daarbij raakten 298 politieagenten gewond, met inbegrip van rib- en schedelbreuken, verstikkingen en brandwonden.

Twee agenten liggen nog steeds in het Sjeik Zayed ziekenhuis in Rabat na aan het hoofd gewond te zijn geraakt.

De soms uit de hand gelopen demonstraties leidden ook tot veel schade. De schade op openbaar eigendommen wordt geraamd op 14,126 miljoen dirham. 276 politievoertuigen, ruim 43000 uniform onderdelen en 24 hekken werden vernield.

De DGNS stelt dat de politie sinds 28 oktober 2016 optreedt « om de veiligheid en de openbare orde in Al Hoceima en regio te handhaven ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team