Zoeken

Mohammed VI eist gerechtigheid voor gedupeerde klanten Al Omrane

22 april 2015 - 13:42 - Marokko

©

Honderden kopers van woningen in Tamesna, waaronder een groot aantal in het buitenland wonende Marokkanen, hebben hulp gevraagd aan Koning Mohammed VI. Zij kochten jaren geleden bij vastgoedgigant Al Omrane een appartement in de nieuwe stad nabij Rabat. De woningen werden echter nog steeds niet geleverd.

Koning Mohammed VI zou instructies hebben gegeven om de zaak door de justitie te laten onderzoeken. Dat meldt Akhbar Al Yaoum. In totaal zouden 685 gezinnen in conflict zijn met de vastgoedgroep.

De bouw van de woningcomplexen was door Al Omrane aan de bedrijven General Contractors en Hidaya toevertrouwd. De twee bouwbedrijven hadden echter niet de financiële capaciteit om het project af te werken.

De problemen begonnen in 2009, toen General Contractors al een voorschot had ontvangen van de 685 gezinnen. De groep stopte de werken na 1816 appartement te hebben gebouwd, wat slechts 25% van het totaal project vertegenwoordigt. Afgelopen maart besloot de rechtbank dat Al Omrane het project moest afwerken.

De Maleisische groep Hidaya bouwde en verkocht 586 appartementen in Tamesn. In 2010 ondervond het bedrijf echter problemen met de lancering van de tweede fase van de bouwwerken en legde alles stil. Toen hadden echter al 548 klanten een voorschot betaald. Al Omrane probeerde het project over te nemen, maar kon dat niet door een clausule in het contract waarin wordt vermeld dat in geval van geschil, de Parijse rechtbank van koophandel de enige bevoegde instantie is om een oordeel te vellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team