Zoeken

Koning Mohammed VI spreekt Trump over aanslag New York

3 november 2017 - 17:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een bericht gestuurd naar de Amerikaanse president Donald Trump als gevolg van de terroristische aanslag in de wijk Manhattan in New York.

In zijn bericht veroordeelt de monarch in zijn naam en in naam van Marokko de dodelijke aanslag waarbij acht mensen omkwamen. De koning noemt het een laffe criminele daad en uit zijn totale steun aan de internationale inspanningen om het terrorisme te bestrijden dat in strijd staat met alle religies en menselijke waarden.

Koning Mohammed VI uit zijn medeleven aan de Amerikaanse president en via hem aan de slachtoffers, hun families en het heel Amerikaans volk. Hij wenst aan de families van de overleden slachtoffers tevens veel geduld en een snelle herstel aan de gewonden.

Sayfullo Saipov, een 29-jarige Oezbeek, reed op dinsdag 31 oktober met een voertuig op voetgangers in in Manhattan. Daarbij kwamen acht mensen om en raakten elf anderen gewond. Het is de eerste terroristische aanslag in New York sinds 2001. Donald Trump heeft de doodstraf geëist tegen de dader die in 2010 via de Green Card Loterij in de Verenigde Staten was aangekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team