Zoeken

Waarom weigerde Koning Mohammed VI Mike Pompeo te ontmoeten?

7 december 2019 - 11:50 - Marokko

©

De geplande ontmoeting tussen de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo, die donderdag in Rabat was, en Koning Mohammed VI werd op het laatste moment geannuleerd.

Officieel komt het vanwege een agendaprobleem bericht Hespress. Pompeo wilde Koning Mohammed VI in werkelijkheid aanspreken over een normalisering van de betrekkingen met Israël, waardoor de monarch zou hebben besloten om hem niet te ontvangen.

Tijdens zijn expresbezoek ontmoette de Amerikaanse staatsecretaris regeringshoofd Saadeddine El Othmani, de baas van de Marokkaanse veiligheidsdienst Abdellatif Hammouchi en minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken.

Met Bourita besprak Pompeo de betrekkingen tussen Marokko en de Verenigde Staten. Beiden bevestigden tevens hun gezamenlijke standpunt over de Sahel regio en spraken over de maatregelen die nodig zijn om de vrede en veiligheid in Libië te garanderen. Laatste onderwerp dat werd besproken is Iran en wat er gedaan moet worden om de pogingen van het land om zijn invloed in de regio te vergroten, te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team