Zoeken

Koning Mohammed VI verrast met handkus aan eerste dame Ivoorkust

5 maart 2014 - 18:05 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft zondag voor verrassing gezorgd door de vrouw van de Ivoriaanse president Alassane Ouattara een handkus te geven.

Mohammed VI deed dit op de luchthaven Felix Houphouet-Boigny in Abidjan, waar hij Allassane Ouattara zondag opwachtte. De Ivooriaanse President herstelde in Parijs van een operatie wegens ischias.

Hoewel de handkus erg snel was, werd het in enkele uren tijd een echt symbool in Ivoorkust. Het gebaar van de Marokkaanse Koning wordt er beschouwd als een bewijs van zijn respect voor het land.

Koning Mohammed VI bracht van 23 februari tot 3 maart een staatsbezoek aan Ivoorkust. Maandag is hij naar Guinee vertrokken voor een nieuw staatsbezoek, derde van zijn Afrikaanse tour.

Op internet wordt de reis van de Koning sterk gevolgd sinds de publicatie van foto’s waarop hij met Marokkanen in Ivoorkust poseert in een casual outfit.

In maart vorig jaar had Mohammed VI voor ontevreden reacties in de Ivoorkust gezorgd. Oorzaak hiervan was dat hij een handkus van Georges Ouégnin weigerde. De Koning deed dit echter uit respect voor de oude vriend van zijn vader, wijlen Koning Hassan II.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team