12 augustus 2014 - 22:48 - Marokko
TV-kok Mounir Toub maakt smenn, een ranzige boter (ook wel smen of sminn) voor NPO Spirit en vertelt over de traditie van het ingraven van een kilo smenn-boter voor een baby-dochter. De bedoeling is dat deze boter 20 jaar later wordt opgegraven als de dochter gaat trouwen.
Toub heeft zelf onlangs een zoon gekregen, en hij vindt dat het tijd is om de traditie te vernieuwen want koken is immers niet meer alleen voor vrouwen. Daarom maakte hij voor zijn pasgeboren zoon Lotfi ook smenn. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt smenn veel gebruikt als smaakmaker in gerechten. Item NPO Spirit.
Video verwijderd
Hakim Ziyech weigert miljoenenvoorstellen uit Golf
Marokkaanse en Nederlandse vrouwen sterven door explosie in Spaanse bar
Tetouan sluit vieze fastfoodzaken
Weer vrouw aangerand op straat in Tanger: publieke woede groeit
Vijgcactus in Marokko is onbetaalbare luxe geworden
Marokko waarschuwt: opgelet met wat je eet!
Tetouan sluit vieze fastfoodzaken
Weer vrouw aangerand op straat in Tanger: publieke woede groeit
Vijgcactus in Marokko is onbetaalbare luxe geworden
Zwemverbod in Marokkaanse rivieren na dodelijke ongevallen
Spaanse hotelreus breidt fors uit in Marokko
Vakantiedroom in Noord-Marokko spat uiteen
Graafmachines slopen illegale kramen in Al Hoceima
Gendarmerie Nador voorkomt verkoop bedorven vlees