Zoeken

Kleren zonder zakken tegen corruptie in Marokko

14 januari 2015 - 21:55 - Marokko

©

Om de corruptie te bestrijden heeft de havenautoriteit van Tanger Med besloten om de werknemers uniformen zonder zakken op te leggen.

Volgens Akhbar Al Yaoum heeft een parlementaire commissie afgelopen zomer een aantal grensovergangen bezocht. Dat gebeurde tijdens de terugkeerperiode van Marokkanen in het buitenland. De commissie meldt in een rapport dat maandag werd gepubliceerd, dat de havenautoriteiten Tanger Med aan het havenpersoneel outfits zonder zakken oplegt.

Het doel is simpel en bijna lachwekkend: vermijden dat ze geld zouden vragen aan passagiers.

Het parlementair rapport heeft het enkele over het havenpersoneel en interims (in groot aantal aanwezig tijdens de zomer). Er wordt niet gezegd of ook douaniers en politieagenten betrokken zijn. In de afgelopen jaren werden tientallen van hen gestraft omdat ze smeergeld aan passagiers hadden gevraagd.

De commissie merkt ook op dat veel Marokkanen uit Europa, tonnen spullen uit de gastlanden meebrengen om ze in Marokko ter verkopen. Ondanks de verharding van de wetgeving vorig jaar is hun aantal niet gedaald en is de controle hierop zeer moeilijk

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team