– 500 g lam- of rundergehakt
– 1 ajuin, gepeld en zeer fijn gehakt
– 1 theelepel gemalen komijn  
– 1 theelepel korianderpoeder 
– 1 theelepel paprikapoeder 
– 1/2 theelepel gemberpoeder 
– 1/2 bosje koriander, fijngehakt 
– 2 eetlepels olijfolie 
– Zout en peper
Doe het gehaktvlees in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg alle ingrediënten toe en meng goed met de handen.
Vorm kleine balletjes met de handen en rooster ze op de barbecue tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer met verse Marokkaans brood en Marokkaanse thee.
  
 
Lamsschotel met kikkererwten
  
 
Pastilla met gehakt
  
 
Marokkaanse lamsstoofpot
  
 
Lamsvlees met shiraz-honingsaus
  
 
Douara of kersha
  
 
Schapenpoten of ker3ine