Zoeken

Karim Wade met drugs opgepakt op luchthaven Casablanca

16 september 2011 - 09:51 - Wereld

©

Karim Wade, de zoon van de Senegalese president Abdoulaye Wade, zou in 2009 zijn gearresteerd op de luchthaven van Casablanca met drugs. Het zou vervolgens zijn vrijgelaten op bevel van koning Mohammed VI, aldus de zaakgelastigde van de VS ambassade in Rabat, Robert P. Jackson, in een telegram van september 2009 aan zijn superieuren en vrijgegeven door Wikileaks.

De Senegalese minister van Infrastructuur, Internationale Samenwerking, Luchttransport en Grondverbetering, Karim Wade, ontkende dit in een verklaring en zei op zijn "erewoord nog nooit in Marokko of elders te zijn gearresteerd". De machtigste minister van Senegal belooft ook "de auteurs van deze artikelen en alle betrokken partijen" aan te klagen.

Volgens dezelfde kabel zou de agent die de zoon van de Senegalese president had aangehouden, naar Laayoune zijn toegewezen daar Wade’s arrestatie zou hebben kunnen leiden tot een diplomatieke crisis tussen Marokko en Senegal.

De kabel, die de inspanningen van Marokko in de strijd tegen de drugshandel looft, meldt dat 140 ton cannabis in beslag is genomen in het land en een honderdtal mensen zijn gearresteerd voor drugshandel in 2009.

Bladna.nl