Zoeken

Kamerlid Nederland wil landingsrechten Koning Mohammed VI intrekken

18 juni 2019 - 14:42 - Wereld

©

VVD-Tweede Kamerlid Bente Becker heeft in 1 op 1 een opmerkelijke verklaring gemaakt. De politica wil dat de landingsrechten van Koning Mohammed VI worden ingetrokken als Marokko uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugneemt.

Becker sprak over de recente cijfers van de Dienst Terugkeer & Vertrek waaruit blijkt dat 10.000 uitgeprocedeerde asielzoekers in de afgelopen jaren niet naar hun land van herkomst werden teruggestuurd omdat deze landen niet aan hun terugkeer willen meewerken. Marokko behoort tot deze landen.

"Ik vind dat de Nederlandse regering zich daar niet bij moet neerleggen. Je zou moeten zorgen dat je meer drukmiddelen gaat gebruiken naar deze landen, zoals het hieraan koppelen van ontwikkelingsgeld, het intrekken van landingsrechten of het verstrekken van visa.", verklaarde het lid.

Volgens Becker moet dat zelfs het geval zijn voor Koning Mohammed VI die dan met zijn vliegtuig niet meer in Nederland zou mogen landen. De kans dat een dergelijke maatregelen positieve gevolgen heeft op de samenwerking tussen Nederland en Marokko is uiteraard nihil!

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team