Zoeken

Steeds meer jonge Marokkanen weigeren Offerfeest te vieren

8 september 2016 - 17:28 - Gemeenschap

©

Op 12 september wordt in Marokko Eid Al Adha gevierd. Voor veel Marokkanen is het de gelegenheid om een gezellige dag met de familie door te brengen. Maar niet voor allemaal…

Steeds meer jongeren weigeren deze dag met de familie door te brengen en maken gebruik van de feestdagen van het Offerfeest om te reizen of rustig thuis uit te rusten.

Ali is één van hen. De 51-jarige hoteleigenaar, getrouwd en vader, vertelde aan HuffPost dat hij de feestdagen in het zuiden van Spanje ging doorbrengen. « Wanneer we in Marokko zijn koop ik een schaap voor Eid al Adha, maar met het lange weekend ga ik liever enkele dagen op vakantie met mijn gezin. »

Velen vinden het Offerfeest ook gewoon te gecompliceerd. Een schaap kopen, slachten, een beenhouwer vinden om het vlees te snijden enzovoort, een hele missie, vooral voor jongeren die werken.

Sarah, 34, gaat liever met haar man naar Marrakech. « Het verlangen is er niet eens. Ik ervaar geen plezier aan het feest, ik zie het nut er niet van in. Het is een hele missie. Ik neem liever een paar dagen vrij om te reizen dan om een schaap te slachten. »

Mehdi is het met haar eens. De jonge man uit Marrakech werkt in Rabat en blijft alleen in de hoofdstad tijdens het feest. « Ik hou noch van schapenvlees, noch van de sfeer tijdens Eid el Kebir. Je moet echt gemotiveerd zijn om om 8 uur ’s ochtends boelfaf te eten en om 11 uur schapenhoofd! »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team