Zoeken

Islamitische graven uit Middelleeuwen ontdekt in Frankrijk

27 februari 2016 - 19:10 - Wereld

©

In het Franse Nimes zijn de oudste islamitische graven van Frankrijk ontdekt. De graven dateren uit de achtste eeuw. De lichamen werden met het hoofd in de richting van Mekka begraven.

De ontdekking van de moslimgraven werd door het Frans instituut voor archeologisch onderzoek bekendgemaakt. "We wisten dat de moslims in de achtste eeuw naar Frankrijk waren gekomen, maar we hadden daar nog nooit een materieel bewijs van gevonden", legt antropoloog Yves Gleize uit.

Volgens de onderzoeker werden tot nu toe enkel munten en potscherven gevonden die bewezen dat er "een handel was" tussen moslims en de Fransen in die tijd.

De drie moslimgraven die in Nimes werden ontdekt

DNA-sporen op de tanden en beenderen toonden aan dat de drie lichamen van Berberse mannen uit Noord-Afrika zijn. Nog steeds volgens Gleize gaat het waarschijnlijk om soldaten van het leger van het Kalifaat van de Omajjaden.

In oude teksten wordt melding gedaan van de aanwezigheid in Nimes van moslims tussen 719 en 752. Karel Martel besloot hen echter weg te jagen en de bevolking die onder hun bescherming stond te straffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team