Zoeken

Indonesische dienstmeiden seksslavinnen in Marokko

10 april 2013 - 11:01 - Gemeenschap

©

Tientallen Indonesische dienstmeiden worden in Marokko uitgehongerd, gemarteld en seksueel misbruikt door hun werkgevers. De Indonesische ambassade in Rabat krijgt dagelijks klachten binnen van misbruikte vrouwen.

In 2012 werden een twintigtal gevallen behandeld door de Indonesische ambassade in Marokko. Dat rapporteerde een consulaire medewerker zaterdag, op een meeting van het Marokkaanse Centrum voor Mensenrechten.

De Indonesische diplomaat stelt dat er in Marokko netwerken bestaan, die de ellende van vrouwen in armere landen gebruiken om hem naar het Koninkrijk te doen komen. Marokkaanse gezinnen nemen immers liever mensen uit Zuidoost-Azië in huis, voor hun discretie en om hun kinderen Engels te leren.

In Casablanca, Rabat en Marrakech werken ruim 200 Indonesische dienstmeiden. Zij verdienen gemiddeld 200 dollar per maand, maar die som krijgen velen nooit te zien.

Anita, 26, is één van hen. Ze werd bijna een jaar lang mishandeld en seksueel misbruikt in een villa in de California wijk in Casablanca. Na klacht te hebben ingediend kreeg ze onderdak bij haar ambassade in Rabat. Ze woont er nu al 10 maanden. De justitie weigert zich uit te spreken over haar zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team