Zoeken

Inbraak in residentie Saoedische Prins in Marrakech

29 september 2014 - 23:40 - Marokko

©

Er zou onlangs zijn ingebroken in de Marokkaanse residentie van de Saoedische Prins en hoofd van de inlichtingendienst van Saoedi-Arabië, Bandar Bin Sultan.

Volgens Al Massae heeft de wettelijke vertegenwoordiger van de Saoedische Prins afgelopen weekend bij de politie in Marrakech aangifte gedaan van de inbraak.

Een bankkaart waarmee ruim 10.000 dollar werd afgehaald en enkele waardevolle spullen werden gestolen in de residentie van de Prins in de wijk Dar Tounsi. Volgens bronnen van de krant werd de inbraak hoogstwaarschijnlijk gepleegd door een bekende van Bandar Bin Sultan, vermoedelijk een vrouw.

Een speciaal politieteam werd gemobiliseerd om onderzoek te doen naar de diefstal. Mohamed Dkhissi, politiechef van Marrakech, nam de zaak persoonlijk op.

Bandar Bin Sultan is één van de machtigste Saoedische prinsen. Hij is de zoon van Sultan Bin Abdulaziz, de in 2011 overleden Kroonprins en minister van Defensie van Saoedi-Arabië. Bandar Bin Sultan was ambassadeur in de Verenigde Staten alvorens aan het hoofd van de Saoedische inlichtingendienst te worden benoemd. De Prins is een grote vriend van Marokko en bezoekt regelmatig Marrakech.

Bladna.nl