Zoeken

Illegale Marokkaan Kamal Essaheb wordt advocaat in VS

19 juni 2014 - 14:25 - Wereld

©

Dinsdag werd op het Witte Huis in Washington een eerbetoon gegeven aan tien illegale immigranten. Zij werden tot ’Champions of Change’ verkozen. Onder hen Kamal Essaheb, een 32-jarige Marokkaan.

Kamal Essaheb is de enige Marokkaan in het groepje. De negen andere illegalen die het in de Verenigde Staten maakten, zijn afkomstig uit Mexico, India, Taiwan en de Filipijnen.

Na briljante rechtenstudies aan de Fordham Law School in New York is Kamal Essaheb advocaat geworden, gespecialiseerd in vreemdelingenzaken. Hij trouwde afgelopen mei voor het Islamitisch Cultureel Centrum van New York in Manhattan met een jonge Amerikaanse advocate.

De Champions of Change zijn de winnaars van het Deferred Action for Childhood Arrival program. De kandidaten kwamen allen op zeer jonge leeftijd naar Amerika en hebben een uitzonderlijk parcours afgelegd.

De winnaars krijgen geen verblijfsvergunning maar hebben recht op een 2-jarige uitstel van hun uitzettingsprocedure. Ook krijgen zij een werkvergunning, wat hen de mogelijkheid geeft om hun situatie te regulariseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team