Zoeken

Homo’s krijgen celstraf in Al Hoceima

21 december 2014 - 19:44 - Marokko

©

De rechtbank in Al Hoceima heeft twee mannen tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor homoseksualiteit. Zij kregen de maximale straf in dit soort zaken.

De verdachten zijn een 60-jarige gemeenteraadslid in Imzouren en een 23-jarige student. De twee waren vorig weekend samen in een auto betrapt door de Koninklijke Gendarmerie.

In minder dan een week tijd werden de twee mannen ondervraagd door de politie en de procureur des koning en uiteindelijk veroordeeld. Een ongewone snelle berechting voor de Marokkaanse justitie.

Enkele weken terug waren de Britse Ray Cole en zijn Marokkaanse vriend in Marrakech gearresteerd en veroordeeld. Slechts enkele dagen na het vonnis werden ze onder druk van Groot-Brittannië vrij gelaten.

Artikel 489 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht voorziet "een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 200 tot 1000 dirham, tenzij het ​​feit een ernstiger delict vormt, ieder die een onfatsoenlijke of tegennatuurlijke daad begaat met een individu van hetzelfde geslacht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team