Zoeken

Hakim Ziyech, "onvoorspelbare speler"

26 april 2019 - 14:10 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft in een interview over zijn parcours met Ajax Amsterdam in de Champions League gesproken. De Marokkaanse international deelde ook interessante nieuwtjes over hem en zijn team.

In een interview met UEFA.com vertelde Ziyech dat hij zichzelf als "een onvoorspelbare speler" beschouwt. "Ik denk dat ik een onvoorspelbare speler ben. Ik denk dat ik vanaf weinig kan creëren. Ik zou zeggen dat het een kwaliteit is, maar ik kan het team ook helpen verdedigen."

Ajax zorgde in de Champions League voor de uitschakeling van Real Madrid en Juventus. Maar voor Ziyech waren dat niet de moeilijkste tegenstanders. De groepsfase wedstrijd tegen Benfica was het moeilijkst voor de international. Ajax won de heenwedstrijd met 1-0 terwijl de terugwedstrijd op een 1-1 gelijkspel eindigde.

UEFA.com stelde een twintigtal vragen aan de speler, met name over zijn lievelingsspeler toen hij klein was. "Er waren enkele spelers die ik enorm graag zag spelen zoals Ronaldinho en Zidane (...) Toen ik 10 jaar was keek ik alle dagen naar hun video’s op YouTube."

De uitstekende prestaties van zijn team zijn te danken aan het feit dat de spelers "samen niets vrezen. We tonen moed en we spelen ons eigen spel. Jullie hebben gezien dat we goed tegen grote teams kunnen spelen en ze zelfs kunnen verslaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team