Zoeken

Groot-Brittannië: meisje met hoofddoek zwaar mishandeld (video)

9 december 2019 - 13:10 - Wereld

©

Een schoolmeisje met een hoofddoek die samen met enkele schoolvriendjes ingrepen tijdens een racistisch incident, is zwaar mishandeld door een koppel op een bus van Stagecoach in het centrum van Sheffield in Groot-Brittannië.

Het meisje van 14 jaar en haar vriendjes grepen in toen een 40-jarige vrouw racistische uitspraken deed tegen een passagier op de bus. De vrouw reageerde met veel geweld. Ze sloeg het meisje herhaaldelijk in het gezicht terwijl haar 44-jarige partner de vriendjes van het slachtoffer wegduwde en uitschold.

Het hele voorval werd gefilmd. Volgens de zus van het slachtoffer houdt ze er een blauw oog en enkele verwondingen aan het gezicht en de nek over. "We brachten de hele nacht in het ziekenhuis door, ze heeft een blauw oog en krassen op haar gezicht en nek en ze moet terug voor een nieuwe controle omdat de artsen denken dat ze misschien een gebroken oogbot heeft.", aldus de jonge vrouw.

Getuigen waarschuwden de politie. Het koppel werd ter plekke gearresteerd en in bewaring gesteld. Beiden werden aangeklaagd voor mishandeling en het verstoren van de openbare orde. Een onderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team