Zoeken

Goudreserve Marokko geschat op 22 ton

29 september 2011 - 17:00 - Economie

©

De goudreserve van Marokko wordt geschat op 22 ton, voor een waarde dat is gestegen van minder dan zes miljard dirham naar meer dan acht miljard dirham tussen 2009 en 2010, dankzij de stijging van de goudprijs in de internationale effectenbeurzen.

In augustus had de Marokkaanse goudvoorraad een daling gekend van 2,4% tegenover mei 2011, voor een totaal bedrag van 8,36 miljard dirham. Op die periode versterkten de meeste centrale banken in de wereld hun voorraden van dit edelmetaal.

De stijgende goudprijs, die een historische piek van 1921 dollar per ounce op 6 september kende, en vorige maandag 1534 dollars bereikte, is gedaald van bijna 20% sinds begin september.

Het goud, dat lijdt onder de stijgende dollarwaarde, wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als een veilige haven volgens Philip Vandière, analist bij Altedia, consultingbureau.

Op de jaarlijkse conferentie van het goud vorige week in Montreal, dacht iedereen dat de goudprijs zou blijven stijgen. Maar in plaats daarvan zijn het de overvallen op juwelierszaken die zijn toegenomen in Marokko en elders, aldus economische waarnemers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team