Zoeken

Paniek in Fez door Coronavirus

30 januari 2020 - 20:00 - Marokko

©

In Fez is paniek uitgebroken na de verspreiding van een video op sociale media waarin een Marokkaanse vrouw vertelde dat een eerste geval van coronavirus in een Chinees restaurant in de stad was ontdekt.

"Opgelet allemaal, ze hebben het eerste geval van coronavirus in dit Chinees restaurant gevonden", zegt de vrouw in het filmpje dat bij het restaurant ’Grande Muraille’ in Fez werd gemaakt. Voor het restaurant stond een ambulance geparkeerd.

"Ze hebben hier een coronavirus geval gevonden. De Chinezen die in het land zijn aangekomen hebben de ziekte. Een man is in het restaurant flauwgevallen.", zegt de vrouw nog aan een wijkbewoner. Daarna roept ze iedereen op om een masker aan te doen om niet besmet te worden.

De provinciale afgevaardigde van het ministerie van Gezondheid in Fez heeft deze informatie formeel ontkend. Volgens hem werd geen enkel patiënt met het coronavirus in een ziekenhuis in de stad opgenomen.

"Het zijn allemaal leugens. De directeur van het restaurant, die de Chinese nationaliteit heeft, had koorts, dus heb ik een ambulance gebeld. De dokter onderzocht hem en vertelde ons dat hij gewoon een flinke verkoudheid had.", vertelde een werknemer van het restaurant aan Morocco World News. De eigenaar van het restaurant wil de vrouw die het filmpje maakte voor de rechter slepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team