Zoeken

Fake generaal roept radiobazen op voor ontmoeting met Koning

17 juni 2011 - 10:30 - Marokko

©

Meerdere bestuurders van radiostations in Marokko zijn gecontacteerd door een generaal van het koninklijk kabinet, die hen beviel zich met spoed naar de luchthaven van Rabat-Sale te begeven waar een vliegtuig wachtte om hen naar Oujda te brengen. Daar zou Koning Mohammed VI hen ontvangen.

De man raadde de radiobazen aan moderne en een traditionele kleding mee te nemen zoals de officiële protocol het eist.

Khalid Belyazid van Atlantic Radio, Youness Boumehdi van Hit Radio, Abderahmane Adaoui van Radio Plus en Samir Abdelmoula van Cap Radio snelden naar de luchthaven.

Sommige waren al op het vliegveld toen de directeur van het Hoge Autoriteit van Audiovisuele Communicatie (HACA) hen verwittigde dat het om een slechte grap ging, daar er geen militairen bij het koninklijk kabinet werken...

De joker werd in de buurt van de luchthaven van Rabat-Sale gelokaliseerd en aangehouden. Het zou gewoon over een slechte grappenmaker gaan.

Dezelfde man had twee weken geleden de directrice van de vierde Marokkaanse zender, Maria Latifi, en Mohamed Mamad, directeur van de Amazigh zender, gevraagd verslaggevers voor te bereiden op een tournee in de Golflanden i.v.m. de toetreding van Marokko tot de Gulf Cooperation Council (GCC).

Bladna.nl