Zoeken

Eerste Miss AI ter wereld komt uit Marokko

9 juli 2024 - 16:00 - Marokko

©

De Marokkaanse influencer Kenza Layli, een digitale jonge vrouw met een hijab en een uitgesproken voorvechter van vrouwenrechten, is gekroond tot de eerste Miss AI ter wereld tijdens de Fanvue World AI Creator Awards (WAICAs).

Kenza Layli wist de jury te overtuigen uit meer dan 1500 deelnemers en won daarmee de hoofdprijs van 20.000 dollar voor haar menselijke makers. Juryleden lieten aan MailOnline weten onder de indruk te zijn van de geavanceerde technologie achter Kenza en haar overtuigende "persoonlijkheid". "Kenza Layli onderscheidde zich door haar digitale make-up en haar toewijding om de Marokkaanse cultuur wereldwijd bekend te maken, terwijl ze zich ook inzet voor vrouwenrechten", aldus een jurylid. De Franse AI-influencer Lalina Valina en de Portugese Olivia C. eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Lees ook: Marokkaanse AI-influencers Kenza en Radia strijden om volgers (foto’s)

Kenza is dolblij met haar overwinning in de allereerste "Miss World AI"-verkiezing. "Ik ben enorm dankbaar voor deze kans om de makers van AI te bedanken en de positieve impact van kunstmatige intelligentie te benadrukken", zei ze in een video op sociale media. De influencer, die meer dan 194.000 volgers heeft op Instagram, belooft haar "missie om vrouwen wereldwijd, inclusief die in Marokko en de Arabische wereld, te empoweren en hun stem in de technologie-industrie te versterken" voort te zetten.

Lees ook: Marokkaanse AI-influencer Kenza Layli doet mee aan Miss AI

De schoonheidswedstrijd, georganiseerd in samenwerking met het platform Fanvue, is de eerste World AI Creator Awards (WAICAs). "Het wereldwijde enthousiasme voor deze eerste WAICAs-prijzen was overweldigend", vertelde Will Monange, medeoprichter van Fanvue, aan de New York Post. "Deze prijzen zijn een viering van de prestaties van de makers, verhogen de standaarden en zorgen voor een veelbelovende toekomst voor de AI-makers economie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team