Zoeken

Drie doden bij gijzeling in Kenitra

5 februari 2015 - 21:20 - Marokko

©

Een gewelddadig geschil tussen een agent en zijn vrouw eindigde donderdag met een drievoudige moord in Kenitra. De man schoot zijn vrouw en schoonouders dood en gijzelde nadien zijn twee kinderen.

Volgens Alyaoum24 schoot de politieagent zijn vrouw en schoonouders met zijn dienstwapen dood. Hij sloot zich daarna op met zijn kinderen van 2 en 4 in zijn woning in de wijk Val Fleury en dreigde hen ook te vermoorden.

Politiemensen en een gijzelingsonderhandelaar overtuigden de man na enkele uren om zich over te geven zonder meer bloedvergieten. Buren vertelden hoe ze de man met zijn vrouw en schoonouders hadden horen ruziën alvorens schoten te horen.

Dit is het tweede incident met een politieagent in enkele dagen tijd. Dinsdag dreigde een geschorste politieagent om zijn gezin te doden en zelfmoord te plegen als hij zijn job niet terugkreeg. De agent was in 2013 geschorst omdat hij een verdachte had vrijgelaten zonder toestemming van het gerecht. Hij werd dinsdagavond gearresteerd en in hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team