Zoeken

Demonstraties tegen elektriciteitsprijzen breiden zich uit in het noorden van Marokko

12 november 2015 - 22:00 - Marokko

©

De demonstraties tegen de hoge prijzen van elektriciteit in Tanger hebben zich in de afgelopen dagen uitgebreid naar meerdere andere steden in het noorden van Marokko. Meerdere protestacties worden voor komend weekend aangekondigd.

Op zaterdag zullen ontevreden bewoners in Tanger, Tetouan, Fnideq en Martil op straat gaan om tegen de hoge prijzen die door Amendis worden opgelegd te protesteren. Behalve Fnideq werden in de drie andere steden reeds betogingen georganiseerd met de deelname van duizenden mensen.

Ondanks de komst van Premier Abdelilah Benkirane en minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken en de herziening van enkele duizenden facturen, lukt het de autoriteiten niet om de "kaarsenrevolutie" te stoppen.

De demonstranten eisen het vertrek van Amendis, filiaal van de Franse Veolia dat de water- en elektriciteitsdistributie in het noorden van het land verzorgt. Enkel het ministerie van Binnenlandse zaken is bevoegd om het contract dat in 2002 met de Franse groep werd ondertekend te verbreken.

Bladna.nl