Zoeken

Sterke daling criminaliteit in Marokko

4 november 2015 - 21:00 - Marokko

©

Sinds het begin van het jaar is de criminaliteit in Marokko met 9 procent gedaald. Vooral seksuele misdaden namen sterk af. Dat meldt onderminister Charki Draiss van Binnenlandse zaken.

Tijdens een vergadering met de commissie Binnenlandse zaken op maandag liet Draiss weten dat het aantal misdaden tussen januari en september 2014 en 2015 van 211.576 naar 192.947 was gedaald. Dat is ruim 9 procent minder.

Volgens de veiligheidsverantwoordelijke is vooral het aantal gevallen van seksueel geweld en seksuele delicten spectaculair gedaald. Het aantal aanrandingen en pogingen tot aanrandingen daalde met 16,5%, terwijl de misdaden tegen de goede zeden met 28% zijn afgenomen.

"De veiligheidsdiensten blijven zich inspannen voor de strijd tegen alle vormen van criminaliteit, om de veiligheid en rust van de burgers te waarborgen", aldus Draiss tijdens de vergadering. Hij benadrukte tevens dat het ministerie van Binnenlandse zaken "grote inspanningen heeft geleverd in de strijd tegen mensenhandel, dankzij de inzet van meer dan 13.000 politiemensen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team