Zoeken

Dakloze Hassan dood aangetroffen tijdens Ramadan in Frankrijk

30 april 2020 - 14:40 - Wereld

©

Hassan, 45 jaar, leefde al jaren op straat. Hij werd op de vierde dag van de Ramadan dood aangetroffen op straat in het Franse Argenteuil.

De veertiger was bekend in de wijk en sliep gewoonlijk nabij een supermarkt. "Het was een uitzonderlijk en heel lief iemand, ik kan met moeite bevatten dat hij dood is.", zegt Corine, een vriendin van Hassan die ook dakloos is. De twee verbleven ruim een jaar in dezelfde straat.

"De wijk was solidair met hen. Omdat ze heel regelmatig lagen te slapen lieten we af en toe iets achter in hun slaap.", vertelt Samira, een vrouw uit de wijk, aan Le Parisien. "Wanneer hij wilde betalen haalde hij zijn bankkaart naar boven. Dus we brachten hem eten terwijl hij lag te slapen.", bevestigt Mohamed, die in een nabijgelegen beenhouwerij werkt.

Een moeilijk verleden en veel verslavingen leidden Hassan op straat volgens het gemeentehuis van Argenteuil. De man werd door de sociale diensten en de Rode Kruis bijgestaan. Hij had de dinsdag voor zijn overlijden voor het laatst contact met vrijwillige sociale werkers en vertelde hen toen dat hij niets nodig had.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team