– 1,5kg schapenvlees
– 1,2kg couscous
– 1kg ajuin
– 300g rozijnen
– 100g boter
– 4 eetlepels olie
– 8 takjes koriander
– 7 eetlepels suiker
– 8 theelepels kaneel
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel saffraan
– 1 theelepel peper
– zout
Leg het vlees in stukken in het onderste deel van je couscouspan. Voeg er een fijngesneden ajuin, koriander, saffraan, kurkuma, zout en peper aan toe en dek af met water. Breng aan de kook.
In het bovenste deel van je couscouspan of zeef doe je de couscous die je eerst hebt gemengd met een eetlepel olie, een snufje zout en een glas water. Laat koken tot de stoom doorkomt zodat de korrels zwellen.
Verwijder de zeef en doe de couscous in een kom, meng deze met een half glas water zodat de korrels niet aan elkaar plakken. Doe de couscous daarna terug in de zeef en laat nogmaals koken tot de stoom doorkomt. Herhaal dit vier maal. De vierde maal voeg je een theelepel olie aan je couscous. Net voor het opdienen meng je et ook een beetje boter of smen in.
Om de tfaya te bereiden moet de rest van de ajuinen fijnhakken en doen koken met een klein beetje water gedurende 30 minuten. Als de ajuin goed kookt voeg je er de rozijnen die je vooraf hebt laten weken, kaneel, saffraan, suiker, zout en peper aan toe. Laat dit mengsel zachtjes karameliseren.
Doe de couscous in een schaal en leg er het vlees op. Dek daarna met de tfaya of bereiding van rozijnen en ajuin en serveer.