Zoeken

Choumicha krijgt kookprogramma op Vlaamse zenders

7 mei 2015 - 20:30 - Cultuur

©

Choumicha gaat vanaf 19 juni op de Belgische televisiezenders ATV, TVL en TV Oost een nieuw kookprogramma presenteren. Gedurende de maand Ramadan zal de 40-jarige Marokkaanse kokkin haar beroemdste gerechten klaarmaken.

Choumicha beschouwt zichzelf als het prototype van de Marokkaanse vrouw. "Ik ben het prototype van de Marokkaanse vrouw, die na haar dagtaak een tweede taak op zich neemt: in geen tijd een gezonde, smakelijke en voedzame maaltijd kunnen voorschotelen. Ik tracht hen daarbij te helpen door op televisie stap voor stap eenvoudige recepten te bereiden."

Choumicha bracht een dagje in Antwerpen door om over het nieuw programma te spreken. Zij ontmoette er burgemeester Bart De Wever die het "een tof initiatief van ATV" vond.

"Ik hoor van mijn Marokkaanse medewerker dat ze in eigen land een grote beroemdheid is. Hij noemde haar de Marokkaanse Jeroen Meus. Ik weet zeker dat ATV door haar programma een extra doelgroep van enkele tienduizenden mensen bedient. De vergelijking met Jeroen Meus gaat volgens mij trouwens ook buiten de keuken op want ze leek me een rolmodel.", aldus De Wever na zijn ontmoeting met Choumicha.

Bladna.nl