Zoeken

Man krijgt celstraf voor brandstichting bij moskee

25 augustus 2017 - 19:40 - Wereld

©

Een 52-jarige man is deze week tot negen maanden gevangenisstraf veroordeeld nadat hij een poging had gedaan om een moskee in het Franse Behren-les-Forbach in brand te steken.

De vijftiger had de voordeur en een pilaar van de moskee met benzine overgoten toen hij van mening veranderde.

Volgens Franse media vertelde de man dat hij dronken was op het moment van de feiten. Hij zou op Facebook hebben gelezen dat “buitenlanders de dood zaaien en onze eigendommen vernielen. Daarom dwingen ze ons om hen uit ons land te zetten en moskeeën te vernietigen. Ik speelde het spel. Ik was dronken, ik had een spontane reactie.".

Hij zou naar eigen zeggen iemand in de moskee hebben gezien, waardoor hij van zijn plan afzag en wegliep. Hij verklaarde dat hij enkel wilde dat het naar benzine zou ruiken om moskeegangers bang te maken, zodat ze niet meer naar de moskee zouden gaan. “Ik wilde hen bang maken zoals zij ons bang maken”.

Voor deze feiten werd de man tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld waarvan negen maanden voorwaardelijk. Hij zal drie jaar lang onder toezicht blijven en zal zich moeten laten behandelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team