Zoeken

Casablanca doet mee aan internationaal project Smart cities

23 oktober 2015 - 22:50 - Marokko

©

Casablanca werd geselecteerd om deel te nemen aan het project "Smart Cities" van het Amerikaanse Institute of Electrical and Electronics Engineering (IEEE).

Casablanca en Kansas City werden gekozen uit een tiental steden die aan het programma wilden deelnemen. Smart Cities doelt erop technologie te gebruiken om het welzijn van de mensheid te verbeteren.

De twee steden die een belangrijke bevolkingstoename verwachten in 2016, zullen samen met lokale agentschappen van het IEEE werken. Samen zullen ze een expertise ontwikkelen en lokale ondernemers en innovatieve initiatieven ondersteunen. Dit alles zal in samenwerking met lokale universiteiten en verenigingen gebeuren.

Vertegenwoordigers van de twee steden zullen aan een workshop van het Amerikaans instituut deelnemen tijdens de eerste conferentie over intelligente steden op 25-28 oktober in het Mexicaanse Guadalajara. Zij zullen er ook vertegenwoordigers ontmoeten van de drie eerste steden die voor het project werden geselecteerd, met name Guadalajara (Mexico), Trento (Italië) en Wuxi (China).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team