Zoeken

Casablanca krijgt high-tech tunnel

10 augustus 2012 - 17:00 - Marokko

©

De nieuwe "Al Moukawama" tunnel dat op 800m onder de Boulevard Mohammed V in Casablanca loopt, zal eind 2013 geopend worden.

De tunnel van de nieuwste generatie, vertrekt van de Boulevard Al Moukawama tot de FAR-laan via de Boulevard Mohammed V, en passeert onder de trambaan en de Dakarplein, beter bekend als "Chimicolor".

De infrastructuur moet het centrum van Casablanca ontlasten en zal worden uitgerust met nooduitgangen, vluchtstroken, ventilatie-apparatuur, verlichting en videobeveiliging.

Het project dat een investering van 211 miljoen dirham vergt, wordt gefinancierd door de CUC, stedelijke gemeenschap van Casablanca, en het Gemeentefonds voor infrastructuur (CEF).

Andere grote projecten zijn op dit moment aan de gang in Casablanca, namelijk de Abderrahim Bouabid tunnel van 150m lang. De ingebruikname ervan is gepland voor 2013 voor een investering van 87,3 miljoen dirham.

Tussen de haven van Casablanca en Zenata, wordt ook een nieuwe weg van 21,6 km, gebouwd met een 2×2 rijbaan op 6,5 km voor vrachtwagens. De weg kost 1,17 miljard dirham en zal operationeel zijn in 2016.

Ondertussen stikt Casablanca door de werken, maar de politieke verschillen en geldverduisteringen die de stad lang hebben geteisterd blijken eindelijk voorbij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team