Zoeken

Familie in Bosnië vermoorde Marokkaan strijdt om zijn lichaam terug te krijgen

1 november 2019 - 17:00 - Wereld

©

Saïd Addou werd een maand geleden in Bileća, een gemeente in Bosnië en Herzegovina, vermoord en begraven. Zijn familie is de strijd aangegaan met de Bosnische autoriteiten om de repatriëring van zijn lichaam naar Marokko te verkrijgen.

Volgens een correspondent van Anadolu werd de 20-jarige Marokkaan in nog onbekende omstandigheden om het leven gebracht. Hij werd onder X begraven omdat de autoriteiten zijn familie niet konden terugvinden.

Mustapha Addou, grote broer van het slachtoffer, reisde intussen naar Bileća om het lichaam van zijn Saïd terug te krijgen. Hij kwam uiteindelijk in contact met de Unie van moslims dankzij de tussenkomst van een grenspolitieagent.

In een verklaring aan Anadolu vertelde Mustapha dat zijn broer naar Europa was vetrokken in de hoop op een beter leven. Hij was via Turkije, Griekenland en Albanië in Bosnië en Herzegovina aangekomen en had besloten om er te blijven.

De Unie van moslims probeerde de familie van het slachtoffer terug te vinden, tevergeefs. Een begrafenis werd georganiseerd in de aanwezigheid van meerdere inwoners van de kleine stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team