Zoeken

Bootoversteek naar Marokko geen lachertje voor wereld-Marokkanen

28 juli 2015 - 17:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Net zoals elk jaar is het tijdens de zomervakantie een hele avontuur om de boot naar Marokko te nemen. Storingen, vertragingen en een tekort aan boten maken de oversteek weinig aangenaam.

Volgens Assabah werden vorige week meerdere problemen gemeld op de oversteek tussen Algeciras en Tanger Med. In die periode ontving de Spaanse haven 4195 voertuigen en 17.590 passagiers.

Zo zou onder meer een boot van Inter Shipping drie dagen in de haven zijn blijven liggen. Het schip behoort tot een Egyptische rederij en wordt door Inter Shipping gehuurd voor 12.000 dollar per dag. Ook werd verwacht dat de groep Navline twee boten zou inzetten, wat door administratieve moeilijkheden niet gebeurde.

Dit alles leidde tot een toename van de prijzen: 400 euro voor één voertuig en vier passagiers, tegen 200 euro gewoonlijk. Ook de wachttijden liepen flink op, soms tot 14 uur.

Spaanse reders hebben als gevolg besloten om boten te huren van de Arab Bridge Maritime Company, een joint venture tussen Egypte, Jordanië en Irak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team