Zoeken

Belgisch-Marokkaans meisje naar Syrië ontvoerd

26 september 2017 - 18:00 - Wereld

©

Een Belgisch Marokkaans meisje van 3 jaar is door haar vader ontvoerd en naar Syrië meegenomen. De kleine Yasmine werd in juni door Mehdi Atib naar het conflictgebied gebracht.

Volgens Belgische media stond de vader op het moment van de ontvoering onder juridische toezicht. Hij zou zijn enkelband hebben uitgetrokken en tijdens een bezoek zijn dochter hebben gekidnapt.

Onderzoek toonde aan dat de man met zijn nieuwe vrouw, Firdaous Bouhaltite Soulaïmane, een 14-jarig Marokkaans meisje, en de kleine Yasmine, met valse documenten naar Syrië was vertrokken. Zijn jonge vrouw zou bovendien zwanger zijn. Volgens Omar Omsen, een Frans-Senegalese jihadist, bevinden Mehdi Atib en zijn gezin zich in het kamp van Omar Diaby.

De moeder van Yasmine zocht eerst hulp bij het Belgische ministerie van Buitenlandse zaken, zonder succes. Ze probeerde vervolgens via mensensmokkelaars haar dochter over de Turkse grens te krijgen, maar ook dat lukte niet. Ze wordt nu geholpen door een Turks Belgische activist en hoopt dat de Turkse regering haar zal helpen om de peuter terug te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team