Zoeken

België/Vlaams Belang: Marokkanen mogen "in Middellandse zee gaan zwemmen".

7 juli 2019 - 13:20 - Wereld

©

In België is een Kamerlid van het Vlaams Belang in opspraak gekomen door een "misselijkmakend bericht" over Marokkaanse jongeren.

Sam Van Rooy schreef in een tweet dat jongeren die voor overlast zorgen in de Middellandse Zee mogen gaan zwemmen, een onaanvaardbare verwijzing naar de vele migranten die er in een poging om Europa te bereiken verdrinken.

Volgens Van Rooy zijn zijn woorden bewust verkeerd geïnterpreteerd. Het bericht dat hij donderdag publiceerde had betrekking op een zwembad in Utrecht waar aparte zwemtijden zijn voor jongeren en gezinnen zijn.

Het Belgisch parlementslid schreef: "Ik ken nog wel een ’zwembad’ waar deze ’lastige jongeren’ helemaal apart in hun ’eigen zwemtijd’ mogen gaan zwemmen: de Middellandse Zee."

Jaarlijks verdrinken honderden migranten op zee. Maar Van Rooy had het daar naar eigen zeggen niet over. "Mensen interpreteren de tweet bewust verkeerd en gebruiken dat dan als een stok om ons mee te slaan. Wat ik wil zeggen is dat ik dat tuig, dat voor het overgrote deel Marokkaan is, uit onze zwembaden en uit ons land wil. Men maakt intentieprocessen en kan niet lezen. Aan de Middellandse Zee zwemmen dagelijks duizenden toeristen. Die verwijzing naar de verdrinkingen in de Middellandse Zee staat helemaal niet in mijn bericht. Integendeel, mijn partij pleit al jaren voor het Australische model waarbij er 0 verdrinkingen zijn.", verklaarde hij aan Belga.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team