Zoeken

België krijgt nieuwe ambassade in Marokko

29 november 2018 - 12:20 - Economie

©

België gaat een nieuwe ambassade in Marokko bouwen. Prinses Astrid lanceerde eerder deze week de bouwwerken in de hoofdstad Rabat.

"Door voor Marokko te kiezen om onze eerste duurzame ambassade te bouwen, willen we ook de duurzaamheid van de betrekkingen benadrukken die de twee landen verenigen", verklaarde Didier Reynders, vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Europese Zaken in België, die eveneens aanwezig was.

"Dit architecturaal project zal de traditionele Marokkaanse riad heruitvinden. Het zal ten volle profiteren van het uitzonderlijk klimaat van Rabat. De gevels worden uitgerust met verticale zonnebeschermingslamellen, die bijdragen aan de esthetiek van het project en de isolatie verbeteren.", aldus de bewindsman.

Voor de minister "belichaamt de nieuwe ambassade de prioriteiten van het Marokkaans-Belgisch beleid, inclusief de noodzaak van een betere strijd tegen de opwarming van de Aarde, een beter gebruik van de Belgische knowhow en technologische innovatie en de ontwikkeling van een diplomatiek netwerk."

Prinses Astrid is tot vandaag in Marokko met een economische missie van meer dan 400 Belgische ondernemers en politici.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team