Zoeken

Bekende Marokkaanse advocaat met dood bedreigd door extreemrechts

10 juli 2024 - 10:30 - Wereld

©

De Frans-Marokkaanse advocaat Yassine Bouzrou, bekend van spraakmakende zaken zoals die van Nahel en Paul Pogba, is het doelwit van doodsbedreigingen van extreemrechts in Frankrijk. Zijn naam en adres verschenen op een ’dodenlijst’ van de extreemrechtse website ’Réseau libre’.

Deze website, die in Rusland wordt gehost, publiceerde de lijst nadat eerder honderd advocaten, waaronder Bouzrou, zich hadden uitgesproken tegen het extreemrechtse partij Rassemblement National. De lijst bevat ook de namen en adressen van vier linkse politici.

Lees ook: Franse extreemrechtse leider heeft Marokkaanse en Algerijnse roots!

In een oproep tot geweld stelt de website dat "vijanden" zoals advocaten, journalisten en politici regelmatig moeten worden aangevallen. Daarbij zouden messen, kruisbogen of zelfs houwelen kunnen worden gebruikt.

Yassine Bouzrou heeft aangifte gedaan wegens het vormen van een criminele organisatie met terroristisch oogmerk en het aanzetten tot terrorisme. "Ik krijg al jaren regelmatig doodsbedreigingen, maar dit is de eerste keer dat mijn huisadres erbij staat", aldus de advocaat.

Lees ook: Lid Franse extreemrechts partij viraal na bezoek aan Marokko

Ook senator Ian Brossat, een van de bedreigde politici, heeft gereageerd. Hij zegt geen angst te hebben en kondigt aan eveneens aangifte te doen. "Schaamte over hen die al maandenlang extreemrechts normaliseren", aldus Brossat

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team